Ítélet

2023.08.24. 11:43

Ezt kapta a bíróságon a lábatlani állatkínzó, aki fahusánggal vert állatot

Komoly büntetést kapott tettéért a férfi.

Kemma.hu

Állatkínzás vétsége miatt az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki fahusánggal ütlegelte a kecskebakját – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a férfival szemben 6 hónap fogházbüntetést szabott ki, ennek a végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette, valamint a lefoglalt fahusángot elkobozta. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a lábatlani férfi lakóhelyén több állatot tart, így többek között kecskéket is. A férfi 2022 szeptemberében feldühödött a kecskebak viselkedésén, mivel az állat a karám kerítésén keresztül összeverekedett a szomszédja kecskebakjával és ennek során a kerítése megrongálódott.

Az elkövető a kecskebakot egy 93 cm hosszú végében kiszélesedő, annak két oldalán tompa élű keményfa husánggal több alkalommal, közepes erővel megütötte a gerincén és a fején. Az állat menekülni próbált, de láncra volt kötve, így a földre feküdve viselte a bántalmazást, amely könnyen az állat maradandó egészségkárosodásához, vagy pusztulásához is vezethetett volna.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában