Állatkínzás

2023.04.14. 08:59

Állatkínzót fogtak Lábatlanon: Fahusánggal ütötte a szegény teremtést +fotó

Elfogták azt a lábatlani férfit, aki egy nagy fahusánggal ütlegelte kecskéjét.

Állatkínzás vétsége miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki fahusánggal ütlegelte a kecskebakját – derült ki Dr. Horváth Sándornak, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjének tájékoztatásából.

A vádirat szerint a lábatlani férfi lakóhelyén több állatot tart, így többek között kecskéket is. A férfi 2022 szeptemberében feldühödött a kecskebak viselkedésén, mivel az állat a karám kerítésén keresztül összeverekedett a szomszédja kecskebakjával és ennek során a kerítése megrongálódott.

Az elkövető a kecskebakot egy 93 cm hosszú végében kiszélesedő, annak két oldalán tompa élű keményfa husánggal több alkalommal, közepes erővel megütötte a gerincén és a fején. Az állat menekülni próbált, de láncra volt kötve, így a földre feküdve viselte a bántalmazást, amely könnyen az állat maradandó egészségkárosodásához, vagy pusztulásához is vezethetett volna.

Az említett fahusáng
Az említett fahusáng
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, a lefoglalt fahusángot pedig kobozza el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!