Szemét

2023.08.15. 16:30

Évekig halmozta a hulladékot naszályi házuk udvarán a pár, most ítélet született az ügyükben

A papírtól kezdve az autóbontásból származó hulladékon át a hullámpaláig minden volt az udvaron.

Kemma.hu

A jelentős mennyiségre, elhelyezéssel elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a két személlyel szemben, akik hatósági engedély nélkül egy ház udvarán jelentős mennyiségű hulladékot halmoztak fel.

A járásbíróság az ügyészség indítványára a férfit 200 óra, a nőt 140 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint a páros 2019 és 2021 március között naszályi házuk udvarán 30-40 köbméter hulladékot, így papír, karton, műanyag csomagolási hulladékot, autóbontásból származó hulladékot, bontott hűtőgépek dobozait, építési törmeléket, hullámpalát, háztartási hulladékot helyeztek el hatósági engedély nélkül, valamint azt ott tárolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában