Szemét

2023.07.16. 17:30

Évekig halmozták a hulladékot naszályi házuk udvarán, most felelniük kell érte

Jelentős mennyiségű hulladékot halmoztak fel házuk udvarán a tettesek.

Kemma.hu

A kertben felhalmozott hulladék mennyisége kezdett elharapózni

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

A jelentős mennyiségre, elhelyezéssel elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértésének miatt a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a két személlyel szemben, akik hatósági engedély nélkül egy ház udvarán nagy mennyiségű hulladékot halmoztak fel – tudtuk meg Dr. Borbély Veronikától, a főügyészségi ügyész helyettes sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint a páros 2019 és 2021 március között naszályi házuk udvarán 30-40 köbméter hulladékot, így papír, karton, műanyag csomagolási hulladékot, autóbontásból származó hulladékot, bontott hűtőgépek dobozait, építési törmeléket, hullámpalát, háztartási hulladékot helyeztek el hatósági engedély nélkül, valamit azt ott tárolták.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben jelentős mennyiségre, elhelyezéssel elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a járásbíróságon. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a vádlottakkal szemben közérdekű munkabüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában