Éles kanyar

2023.08.01. 11:30

Ahol állandó rettegésben élnek az emberek: újabb autó csapódott a veszélyes kocsi kanyarba

Újabb autó sodródott ki a kocsi veszélyes kanyarban. Ezúttal a 30-as tábla állította meg.

Goletz-DeáK Viktória

Szerencsére most csak a sebességjelző tábla bánta a becsapódást, de a helyiek már rettegésben élnek

Forrás: Kemma.hu

Fotó: G.D.V.

Hatalmas csattanásra riadtak a Tatai úton lakó kocsiak hétfőn nemsokkal délután 3 óra előtt. Egy Tatáról érkező autó sodródott le az útról, amit ezúttal a 30-as sebességkorlátozó tábla állított meg. Ha az nincsen, akkor a drótkerítés, vagy a faház bánta volna. A kanyar szemközti oldalán élő Bátkiné Gulyás Gabriella a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az ütközéstől az oszlop ki is dőlt, az autót vezető fiatalember állította fel, mielőtt elvitte volna szerelőhöz az autóját.

Ahogyan arról korábban a Kemma.hu először beszámolt Kocson a Tatai út és a Kossuth utca találkozásánál lévő éles kanyarból rendszeresen kisodródnak az autók az ottani ingatlanok kerítésébe. Legutóbb június 3-án, szombaton este csapódott a téglafalba egy autó, amitől a vastag kerítés bedőlt. A lakók szerint csak idő kérdése, hogy mikor sodor el valakit egy jármű a járdán, vagy - a kerítést is áttörve - mikor áll meg egy kamion valaki hálószobájában. 

– A csendes falusi délutánt egy újabb hatalmas csattanás rázta meg. Teljesen összerezzentünk, hiszen tudtuk ez mit jelent. Azonnal rohantunk ki a kapuba, hogy megnézzük, ezúttal mit tarolt le az autó. Most Tata felől érkező sávban tért le még a kanyar előtt az útról egy fehér céges, édességet szállító autó. Többen is kiszaladtak megnézni, hogy mi történt, hiszen már rettegésben élünk a környéken. Most szerencsénk volt, csak a tábla bánta, ami ki is dőlt – mesélte Gabriella, aki rettegve áll a következő hét elé.

A Magyar Közút Zrt. szerint az éles kocsi kanyar nem veszélyes gócpont, mert az ott történt balesetekben személyi sérülés nem történt. Gabriella elárulta, hogy azóta újra áll a házukat védő kőkerítés. A balesetet okozó fiatal férfi édesapja javította meg, azonban a színezés még visszavan. Bár az asszony ennek is nagyon örül, így legalább újra védi valami a házukat és a kertjüket a száguldó autóktól. A szakasz ugyanis korántsem biztonságos. 

– Várjuk megint a balesetet, mert a pálya helyett az autók egész héten megint erre közlekedtek – tette hozzá a kocsi asszony.

Nemrégiben videón is megmutatták a kocsiak, hogy miért rettegnek a veszélyes kanyartól. Ráadásul az autópályán megint munkálatok folynak. Újra a településen keresztül fognak száguldozni az elterelt kamionok.

A kanyar után lakók sem érezhetik biztonságban magukat. Alig két héttel korábban, július 18.-án nem sokkal reggel 6 óra előtt, az alig pár méterrel távolabb lévő buszmegállóba hajtott bele egy kisbusz. A Tata felé közlekedő munkásokat szállító jármű nagy sebességgel egy, az út szélén parkoló autónak hajtott és azt tolta bele a kis faház oldalába. A kis faházikó egyik fele szinte teljesen összeomlott, a lábai kitörtek. Csak a szerencsén múlott, hogy üres volt a megálló, ugyanis pár perccel később érkezett egy járat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában