Baleset

2023.07.18. 14:21

Buszmegállóba hajtott egy kisbusz Kocson +fotók

A kisbusz nagy sebességgel egy, az út szélén parkoló autónak hajtott és azt tolta bele a kis faház oldalába.

Goletz-DeáK Viktória

A kisbusz sofőrje nem tudta bevenni a kanyart, ekkor történt a baleset

Forrás: 24 Óra

Fotó: Goletz-Deák Viktória

Hatalmas csattanásra ébredtek a Tatai úton lakó kocsiak kedd reggel. Háromnegyed hat körül egy kisbusz hajtott bele egy, az út szélén, a ház előtt szabályosan parkoló autóba és azt beletolta az előtte lévő buszmegállóba. A kis faházikó egyik fele szinte teljesen összeomlott, a lábai kitörtek. Csak a szerencsén múlott, hogy üres volt a megálló, ugyanis pár perccel később érkezett egy járat, amiről az egyik olvasónk fotót is készített a balesetről. 

Simon László, Kocs polgármestere is kint járt a helyszínen felmérni a károkat. A Kemma.hu-nak elmondta, hogy nem sokkal 6 óra után értesítették a történtekről. 

– A helyszínre kiment a rendőrség is jegyzőkönyvet felvenni. Ha lezárul az eljárás, a jegyzőkönyv alapján fogunk kártérítést kérni a balesetet okozó kisbusz tulajdonosától a buszmegálló rendbehozatalára – szögezte le a polgármester, aki azt hallotta, hogy a sofőr szerint defektet kaptak és ezért hajtott a kisbusz a megállóba.

A Kemma.hu azonban a buszmegállóban várakozó utasoktól mást hallott. A kisbuszon utazó munkások elmondták nekik, hogy ők már korábban jelezték a munkáltatójuknak, hogy nem akarnak azzal a sofőrrel utazni, aki a baleset idején is vezette a kisbuszt, mert nem érezték magukat biztonságban. Szerintük a sofőr rendszeresen telefonált és üzeneteket írt a mobilján vezetés közben. Hogy melyiküknek van igaza, azt a helyszíni vizsgálat majd eldönti. 

Úgy tudjuk, hogy az út szélén parkoló autó tulajdonosa pont a kertjében dolgozott, amikor a baleset történt. Még ki is ment megnézni az utcára, hogy tud-e segíteni valamiben, de azt nem gondolta, hogy neki van szüksége segítségre. Az autóját autómentő szállította el, késő délelőttre már csak a megroggyant buszmegálló maradványai és a sárga szalag emlékeztettet a történtekre. 

A baleset előtt értetlenül állnak a helyiek. Hiszen ez a kanyar közel sem éles, szép kényelmesen be lehet venni, ha valaki 50-nel megy. Egy kanyarral arrébb azonban szinte már megszokták a lakók, hogy rendszeresen belehajtanak az autók a házuk kerítésébe. Ahogyan arról a Kemma.hu is korábban beszámolt: a 80-as évektől kezdve rendszeres a kanyarban a baleset, ami miatt a lakók már félnek kimenni a járdára, vagy akár a saját kertjükben dolgozni. Nemrég is ledöntötte a vastag kőkerítést egy autó, ami kisodródott az éles kanyarban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában