Szándékosan

2023.07.09. 17:18

Valaki olajat locsolt szét a 1119-es úton - a rendőrség bűncselekmény miatt nyomoz

Négy kanyarívbe is került az olajból, amelyet valaki valószínűleg szándékosan öntött ki az útra vasárnap reggelre Héreg térségében. Az Esztergomi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Kemma.hu

Tragédiát is okozhattak volna az olajfoltok. Szándékosan locsolhatta szét őket valaki

Forrás: Gyuricza Miklós

Vélhetően fáradt motorolaj került az 1119-es út Héregi szakaszának négy kanyarulatába július 9-én, vasárnap reggelre. A foltokat többen észlelték, voltak, akik meg is csúsztak miattuk. Egy autós már röviddel reggel 8 óra után tapasztalta a szokatlan jelenséget. Amikor az elsőn hajtott át, még azt hitte, véletlenről lehet szó, később azonban már másra kellett következtetnie.

Egy motoros is járt arra akkor, majdnem ki is csúszott az olajszennyeződés miatt. Ő hívta a rendőrséget. Az eset kikerült több Facebook-csoportba is. A hozzászólók között több arra járó is megírta, látta-e már a foltokat az éjszaka folyamán, ezek alapján arra lehet következtetni, hogy az olajat valaki hajnalban locsolhatta ki az útra. Hogy mi motiválhatta erre a cselekedetre, egyelőre nem tudni, ám a közösségi oldalon sokat azt feltételezik, hogy az illető az erre közlekedő motorosokkal akart elbánni.

Az 1119-es út Bajna-Héreg közötti szakasza kedvelt útvonala a motorosoknak. Nem ritkán fordul elő itt súlyos vagy akár halálos közlekedési baleset. Éppen ezért nemrégiben újabb speciális kísérleti burkolati jeleket festettek fel az út ezen szakaszára.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálat megkeresésünkre arról tájékoztatott, hogy eddigi adataik szerint ismertelen  tettes – vélhetően – használt motorolajat öntött ki négy kanyarívben a 1119-es számú úton, Héreg térségében. Ismertelen személlyel szemben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt az Esztergomi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.  

Az érintett útszakasz az olajfoltok miatt veszélyessé is vált, a közút kezelője azonban még időben semlegesítette a szennyeződést. A rendőrségnek a helyszínen történt közlekedési balesetről nincs információja.

 

 






 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában