Megelőzés

2023.05.05. 11:53

Új felfestésektől lett biztonságosabb a motorosoknak a bajnai szerpentin +tesztvideo

Az útburkolati jeleknek köszönhetően jóval kevesebb balesetre számítanak.

Kemma.hu

A felfestett jelzésekkel ellátott szakaszokon jóval kevesebb baleset történt a vármegyénkben.

Forrás: Police.hu

A police.hu beszámolója szerint az adottságai miatt veszélyesnek mondható 1119-es út újabb szakaszára kerültek olyan útburkolati jelzések, amelyek a motorosok biztonságos közlekedést támogatják. Racsné Galambos Gréta r. őrnagytól, a vármegyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk, a felfestett jelzésekkel ellátott szakaszokon jóval kevesebb baleset történt a vármegyénkben. 

Huba Zoltán a – kanyarfoto.com team magyarországi képviselője – kezdeményezte, és vállalta a projekt megvalósulásához szükséges fedezetet. A Dorogi Rendőrkapitánysággal történt egy hónapos közös munka során minden lehetőség adott volt a kivitelezéshez, amelyre május 4-én került sor.

A kanyarfoto.com csapatának köszönhetően a speciális felfestést már ki is próbálták a motorosok.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. osztályvezetőjének Geszler Attilának és Sováczki Gábor rendőr őrnagynak is jelentős szerep jutott a megvalósuláshoz. Az útburkolati jelek pontos elhelyezésében pedig vezetéstechnikai instruktorok is segítettek. A munkálatok idején a forgalomterelést a Magyar Közút Nonprofit Zrt. biztosította. Az egyértelműen megállapítható, hogy a speciális jelekkel ellátott útszakaszon, az utóbbi években folyamatosan csökkent a balesetek száma.

A motorosvédő felfestésnek egyértelműen van létjogosultsága, ugyanis nemrég súlyos motorbaleset is történt az 1119-es úton, szintén Bajna közelében, amelyben a kétkerekű 52 éves vezetője nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában