Balesetveszély

2023.06.13. 13:27

Speciális jelek segítenek a Bajna-Héreg közti veszélyes kanyarban(videó)

Számtalan motoros baleset helyszíne volt az elmúlt években a Bajna-Héreg közötti szakasz. Van amelyik szerencsésen végződött, van amelyik tragédiával. Most speciális jelekkel segítenek az ideális íven maradni a motorosoknak.

Kemma.hu

Forrás: Youtube/HUMDA

Sok motoros kedvelt helye a Bajna és Héreg közötti szakasz, amelynek becsapós kanyarjai számos balesetet, sajnos halállal végződő tragédiát is okoztak. Most újabb speciális kísérleti burkolati jeleket festettek fel a 1119 számú út ezen szakaszára a HUMDA szakértőinek közreműködésével, akik egy videóban mondják el, miért hasznosak ezek a jelzések.

Két éve ezen a szakaszon már egy motorosbarát szalagkorlátot tettek ki, amelyet egy alácsúszásgátló elemmel egészítettek ki. Erre is azért volt szükség mert rengeteg volt a szakaszon a baleset. Szabó Henrik, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. szakértője elmondta, hogy ez egy trükkös kanyar, így nagyon indokolt az új útburkolati jelekkel is segíteni a motorosokat abban, hogy az ideális íven maradjanak. Ha ezeket a jeleket követi valaki, akkor biztosan nem lóg át a szembesávba és a megfelelő sebességgel halad a kanyar biztonságos bevételéhez. Sági Tibor szakértő szerint az átsodródás veszélye egyértelműen fennáll ezen a helyszínen, ám ha valaki a csík közelében marad, akkor elkerülhető egy ilyen típusú baleset.

A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. mellett a Dorogi Rendőrkapitányság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Komárom - Esztergom Megyei Igazgatósága, az Alfa-Girod Kft. és a kanyarfoto.hu működött közre a projektben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!