Fejlemény

2023.07.26. 10:54

Óvodásokkal teli busz előtt büntetőfékezett a 11-es úton, bíróságon felelhet érte az elkövető

Az eset még 2022 áprilisában történt, amikor a kisteherautó besorolt a busz elé, majd befékezett.

Kemma.hu

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki 11. számú főúton óvodásokat szállító autóbusz előtt büntetőfékezett. A vádirat szerint 2022 áprilisában az elkövető egy kisteherautóval haladt Szentendrén, és a 11. számú főútra, Budapest irányába akart besorolni, ahogy több más gépjármű is előtte. A 11. számú főúton ekkor vele azonos irányban haladt egy busz, rajta 40 óvodás és 5 felnőtt kísérő.

A busz vezetője több járművet is beengedett maga elé, de a vádlott járművét már forgalmi okból nem. A teherautót vezető elkövető végül a busz mögé húzódott be, majd rögtön előzni kezdte azt, és közben folyamatosan dudált, noha arra nem volt oka. Miután megelőzte a buszt, a vádlott több ízben is hirtelen erősen fékezett, így az autóbusz vezetője is többször fékezésre kényszerült. Az utolsó fékezésekor azonban a buszsofőr – az utasok testi épsége érdekében – nem alkalmazott blokkoló fékezést, így nekiütközött a teherautó hátuljának.

A baleset következtében az autóbuszban több mint 300 ezer forint, míg a teherautóban közel 100 ezer forint kár keletkezett. A szerencsének köszönhetően az eset következtében nem sérült meg senki, de annak közvetlen veszélye a vádlott által kialakított helyzet miatt fennállt. Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában