Jól megmutatta

2022.04.09. 20:12

Óvodásokkal teli busz előtt büntetőfékezett a 11-es úton, az ütközés elkerülhetetlen volt (képek)

A kisteherautó besorolt a busz elé, majd befékezett. A biztonsági övet szerencsére minden kicsi használta, így nem történt nagyobb baj.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A 11-es útra akart jobbra kanyarodni április 6-án reggel a Szentendre, Dobogókői útról egy kisteherautó. Egy autóbusz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután mégis sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe. Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett:

Gyermekszállítás

A 40 kisgyereket szállító busz sofőrje próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, ezért nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött. A balesetben mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 20 kislány és 20 kisfiú utazottaz őket kísérő 5 óvónővel. Kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti gyerekeknek és vigyázóiknak szerencsére nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, hogy ő nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen pedig panaszt tett. Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint azonban a külső sáv a kisteher előtt üres volt, ezért a fékezést semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta. A szemtanú szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. 

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét – adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!