Döntés

2023.07.08. 09:15

Már biztos, hogy elmegyógyintézetben marad a süttői testvérgyilkos

Jogerőre emelkedett a sűttői testvérgyilkos ítélete. Most már biztos, hogy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) marad. A kérdés csak az, hogy meddig.

Goletz-DeáK Viktória

A Tatabányai Törvényszék a június 22-én tartott nyilvános, folytatólagos tárgyaláson ítéletet hozott SZ. D. -el szemben, aki több késszúrással ölte meg sógorát és nővérét. A törvényszék a vádlottat a különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vád alól, büntethetőséget kizáró ok miatt - kóros elmeállapot - felmentette egyben elrendelte a vádlott kényszergyógykezelését.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő 3 nap gondolkodási időt tartott fenn. A vádlott az ítélet kihirdetésekor nem volt jelen, így további 8 napja volt a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, azonban ezzel a lehetőséggel nem élt. A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztályának tájékoztatása szerint az ítélet jogerőre emelkedett.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk: a bíróság által megállapított tényállás szerint a kóros elmeállapotban lévő férfi 2020. május 16-án éjjel nővéréhez és sógorához ment, akik Komárom-Esztergom Vármegye egyik településén egy családi házban laktak. A tudatzavart állapotban lévő vádlott a konyhából magához vett több kést, majd azokkal 36 késszúrással, illetve vágással megölte sógorát, és 15 késszúrással, vágással megölte nővérét. Ezt követően a vádlott a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal letakarta, az ingatlanban benzint locsolt szét és meggyújtotta, melynek következtében tűz keletkezett. A tűzben a vádlott is másodfokú égési sérüléseket szenvedett, de sikerült a házból kimenekülnie, a közeli folyóparton hűtötte le a testét, majd visszament a sértettek házához.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában