Jogerős ítélet

2023.07.15. 09:00

A „migránsmaffia” egyik végrehajtóját kapták el a M1-esen Komáromnál

A Komáromi Járásbíróság a július 13-án megtartott nyilvános tárgyaláson hozott ítéletet bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult büntető ügyben egy ukrán állampolgárságú férfival szemben.

Kemma.hu

Az utastérben 8, a csomagterében pedig 5 migráns személy utazott

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirati tényállás szerint a vádlott ismeretlen megbízója utasítására 2022. szeptember 26-án a reggeli órákban Domaszék térségében, a magyar-szerb határ közelében egy cseh honosságú autóba felvett 13 migráns személyt azzal a szándékkal, hogy őket Szlovákiába szállítsa. Az autó utasterében nyolcan, öten pedig a csomagtérben utaztak.

Mint azt Borbély Veronikától, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, a vádlott a cselekményével az embercsempészéssel szervezetten és rendszeresen foglalkozó, hosszabb időre létrejött bűnelkövetői csoport tevékenységéhez kapcsolódott, ily módon az általa véghezvitt szállítással legalább három személyből álló bűnszervezethez csatlakozott, abban végrehajtói feladatot látott el.

Útközben az M1-es autópályán Komárom térségében ellenőrzés alá vonták a vádlott által vezetett személygépkocsit, amelyben a migráns személyeket megtalálták.

Az ügyészség a férfival szemben embercsempészés bűntette miatt emelt vádat a Komáromi Járásbíróságon. A járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően a vádlottal szemben 5 év 5 hónap fegyházbüntetést szabott ki és 10 évre kiutasította őt Magyarország területéről. Az ítélet jogerős – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

a jármű utasterében 8 fő, a csomagterében pedig 5 fő migráns személy utazott
A tömött autóval Komáromnál buktak le
Forrás: Magyarország Ügyészsége

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában