Erőszak

2023.05.09. 16:42

BÍró elé állt a kocsi családapát eszméletlenre verő drogos férfi - itt az ítélet

A férfinak már korábban is volt drogügye. Egy kocsi családapára pedig széklábbal rontott, hogy kiköveteljen tőle 15 ezer forintot.

Kemma.hu

A felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette és kábítószer birtoklás vétsége miatt a Tatai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatai Járásbíróság 4 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, és 1 év 6 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki széklábbal  bántalmazta az emiatt eszméletét vesztett sértettet.

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezést jelentette be. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az ítélet kihirdetését követően az ügyész indítványára a bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta.

A vádirat szerint az elkövető 2022 áprilisában 15 ezer forintért támadt rá egy széklábbal ismerősére, annak otthonában. A férfi próbálta csitítani az agresszort, kérte, hogy ne kiabáljon, hiszen a lakásban tartózkodnak és alszanak a gyermekei. Az elkövető ekkor az ismerősét és a gyerekeket is agyonütéssel fenyegette. A családapa a fenyegetés hatására 7 ezer forint készpénzt adott át az elkövetőnek, aki azonban ezzel nem elégedett meg, további pénzt követelt, eközben a  széklábbal fenyegette, majd azzal ütni kezdte ismerősét.

Ő azonban nem tudott több pénzt adni. Az elkövető festéket követelt, a sértett által megmutatott festék színe neki nem tetszett, ezért a festékes vödröket szétverte a széklábbal. Ezt követően újból bántalmazta a széklábbal ismerősét és további értékeket követelt, a bántalmazás közben úgy megütötte a sértettet, hogy az elveszítette az eszméletét. Az őrjöngő férfi ezután távozott a lakásból. Amikor az összevert családapa magához tért, átment az egyik szomszédjához, akivel közösen kihívták a rendőröket, akik pár órán belül előállították a támadót.

Hamarosan kiderült, hogy a férfi ellen már folyamatban volt egy bűntetőeljárás. Ugyanis 2021. december 16-án úgy vezetett személygépkocsit Kocs területén, hogy előtte kábítószert fogyasztott, a vezetés közben pedig bódult állapotban volt. A zsaruk lefülelték és eljárást indítottak ellene. De az is kimutatható volt, hogy ismerőse fenyegetését megelőző napokban is fogyasztott kábítószert. A bíróság a két ügyet együtt tárgyalta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában