Önbíráskodás

2023.02.16. 10:56

15 ezer forintért verte széklábbal ájultra kocsi ismerősét a bekattant férfi (fotók)

A férfinak már korábban is voltak drogügyei. Ismerőséhez széklábbal rontott be, hogy kiköveteljen tőle 15 ezer forintot.

Kemma.hu

Mindent szétvert a széklábbal, ismerősét is azzal ütötte

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette és kábítószer birtoklás vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a Tatai Járásbírósághoz azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki széklábbal bántalmazta Kocson az emiatt eszméletét vesztett ismerősét. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy  a bíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, járművezetéstől eltiltásra ítélje, továbbá a lefoglalt széklábat kobozza el.

A vádirat szerint az elkövető 2022. április 14-én hajnali 1 óra 20 perc körüli időpontban megjelent ismerőse kocsi lakásánál, ahol hangosan dörömbölt a bejárati ajtón. Amikor az az ajtót kinyitotta, az elkövető kiabálva, szidalmazva belépett a lakásba, fenyegetőn elindult az ismerőse felé és a magával vitt széklábbal ráütött a konyhaszekrény munkalapjára, miközben azt követelte, hogy adjon át neki 15 ezer forintot.

Próbálta csitítani az agresszort, kérte, hogy ne kiabáljon, hiszen a lakásban tartózkodnak és alszanak a kiskorú gyermekei. Az elkövető ekkor az ismerősét és a gyermekeit agyonütéssel fenyegette. A fenyegetés hatására 7 ezer forint készpénzt adott át az elkövetőnek, aki azonban ezzel nem elégedett meg, további pénzt követelt, eközben a  széklábbal fenyegette, majd azzal ütni kezdte ismerősét.

 Ő azonban nem tudott több pénzt adni. Az elkövető festéket követelt, a sértett által megmutatott festék színe neki nem tetszett, ezért a festékes vödröket szétverte a széklábbal. Ezt követően újból bántalmazta a széklábbal ismerősét és további értékeket követelt, a bántalmazás közben úgy megütötte a sértettet, hogy az elveszítette az eszméletét.

Az elkövető 2021. december 16-án úgy vezetett személygépkocsit Kocs területén, hogy előtte kábítószert fogyasztott, a vezetés közben bódult állapotban volt. A férfi 2022. április 14-ét megelőző napokban is fogyasztott kábítószert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában