Önbíráskodás

2023.05.07. 09:57

15 ezer forintért verte eszméletlenre a kocsi családapát a drogos férfi

Önbíráskodás vétsége miatt felelhet a Tatabányai Járásbíróság előtt tettéért a férfi.

Kemma.hu

Önbíráskodás vétsége miatt indított eljárást a Tatabányai Járásbíróság egy férfi ellen. Az ügyében most tárgyalásra kerül sor, melyen a bizonyítási eljárás a tanúk meghallgatásával folytatódik.

A vádirat szerint a vádlott 2022. április 14-én megjelent ismerőse kocsi lakásánál, ahol hangosan dörömbölt a bejárati ajtón. Amikor a sértett ajtót nyitott, a vádlott kiabálva, a sértettet szidalmazva belépett a lakásba, fenyegetőn felé indult, és a magával vitt bottal ráütött a konyhaszekrény munkalapjára, miközben azt követelte a sértettől, hogy adjon át neki 15.000 forintot. 

A sértett próbálta csitítani a vádlottat, mondván, hogy a lakásban alszanak a kiskorú gyermekei. A vádlott ekkor a sértettet és a gyermekeit agyonütéssel fenyegette. A sértett a fenyegetés hatására 7.000 forint készpénzt adott át a vádlottnak, aki ezzel nem elégedett meg, további pénzt követelt, miközben a bottal előbb fenyegetni, majd ütni kezdte a sértettet. A sértett nem tudott több pénzt adni, a vádlott ekkor festéket követelt, de a színe nem tetszett neki, ezért a festékes vödröket szétverte. 

Ezt követően további értékeket követelve a bottal ütötte a sértettet, aki a bántalmazás következtében eszméletét vesztette. A vádlott 2021. december 16-án úgy vezetett személygépkocsit Kocs területén, hogy előtte kábítószert fogyasztott, a vezetés közben bódult állapotban volt.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában