Csaló

2023.05.10. 09:00

Internetes társkeresőn talált áldozatára a férfi, milliókkal húzta le a kiszemelt nőt

A férfi interneten, álnéven ismerkedett meg a tatabányai sértettel, akitől különböző indokokkal csalt ki közel kétmillió forintot. Most felelnie kell tettéért.

Kemma.hu

Csalás bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki egy internetes társkereső oldalakon megismert nőnek okozott károkat. A vádirat szerint a férfi internetes társkereső oldalon álnéven ismerkedett meg a tatabányai sértettel, akivel érzelmi kapcsolatot alakított ki.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfi 2020 júliusa és 2021 májusa között heti rendszerességgel különböző valótlan indokokra - orvosi költségekre, a kórházi tartózkodással kapcsolatos költségekre, gyógyszerkiadásokra, külföldi orvosi kezelésre, élelemre - hivatkozással ezernégyszáz és 200 ezer forint közötti összegeket kért kölcsön a nőtől. A sértett a férfi tarnaörsi lakóhelyére háromszor küldött postán, illetve a férfi által megadott bankszámlaszámra 67 alkalommal utalt át pénzt. Az elkövetőnek a kölcsönök visszafizetése sem állt szándékában.

A bűncselekménnyel okozott több mint 1 millió 800 ezer forintnyi kár ezidáig nem térült meg. Az ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában