Ítélet

2023.04.26. 10:57

Felfüggesztett kapott a tatai kölcsönzőből elvitt gépeket értékesítő férfi

A férfi ahelyett, hogy visszavitte volna a kölcsönvett gépeket, inkább eladta azokat. Most ítélet született az ügyében.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a  Tatai Járási Ügyészség  által sikkasztás bűntette miatt benyújtott vádirat alapján a Tatai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével , büntetővégzésben 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki  azzal a férfival szemben, aki bérbe vett gépeket értékesített jogtalanul. A bíróság kötelezte a férfit a sértett kárának megtérítésére. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a büntetővégzés jogerős, azt az ügyész tudomásul vette.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a férfi  2022. január 7-én egy  lapvibrátort, majd 2022. január 17-én egy beton és aszfaltvágót, egy bontókalapácsot,  és egy láncfűrészt vett bérbe a tatai  gépkölcsönző üzletben. A férfi és a kölcsönző szóban abban egyeztek meg, hogy egy hétre adja  kölcsön a férfinak a gépeket. A gépeket azonban nem vitte vissza, valamennyit azokból el is adott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában