Sikkasztás

2023.01.19. 07:30

Tatai kölcsönzőből bérelt gépeket, vissza már nem vitte, inkább eladta azokat

Anyagi gondjai akadtak a férfinak, ezért a bérelt gépeket nem vitte vissza a kölcsönzőbe, hanem értékesítette azokat.

Kemma.hu

A Tatai Járási Ügyészség  sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki bérbe vett gépeket értékesített jogtalanul Tatán. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a büntetett férfival szemben tárgyalás mellőzésével, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, és 100 ezer forintban meghatározott vagyonelkobzást szabjon ki.

A vádirat szerint a férfi  2022. január 7-én egy  lapvibrátort, majd 2022. január 17-én egy beton és aszfaltvágót, egy bontókalapácsot,  és egy láncfűrészt vett bérbe a tatai  gépkölcsönző üzletben. Az elkövető 2022. január 17-én 50 ezer forint összeget fizetett a sértettnek a lapvibrátor bérléséért, a többi gép használatáért azok visszavitelekor kellett volna fizetnie. A férfi és a kölcsönző szóban abban egyeztek meg, hogy egy hétre adja  kölcsön a férfinak a gépeket. Az azonban a  megbeszélt időpontban nem vitte vissza a gépeket, mert időközben anyagi problémája adódott, ezért valamennyi gépet eladta egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt személynek legalább 100 ezer forintért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában