Verekedés

2023.02.27. 19:21

Videón az esztergomi bunyó – pénzbüntetést kaptak a balhés sofőrök

A garázdaság vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a két férfit, akik közlekedési vitájukat verekedéssel zárták.

Kemma.hu

A nyílt utcán püfölték egymást

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság mindkét férfit egyaránt 240 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Horváth Sándor, a vármegyei főügyészség szóvivője.

Az egyik férfi vonatkozásában az ítélet a kihirdetésekor jogerőssé vált, mert azt az elkövető és védője is tudomásul vette, azonban a másik férfi és védője a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három munkanapot tartott fenn, amely idő alatt fellebbezést nem jelentettek be, ezért az ítélet a másik férfival szemben is jogerőssé vált.

Mint megírtuk, az elkövetők 2022. december 9-én Esztergomban egy közlekedési baleset miatt vitáztak egymással. Ezután az egyik férfi megfogta a másik férfi ruhájának gallérját, amire a megfogott férfi azt mondta neki, „gyere, üssél meg.” Erre nem került sor, azonban a megfogott férfi megragadta a másik kabátját és annál fogva átlökte őt a mellettük lévő árok túloldalára, majd ő is átlépett az árkon.

A másik férfi hozzá lépett, megütötte, emiatt a megütött férfi földre esett. Ezután ez a férfi felállt, ő lépett a másikhoz közel, őt elgáncsolta, majd ezután az így földre került ellenfelét  ököllel többször megütötte és egyszer fejbe is rúgta. A fejbe rúgott férfinak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, ami miatt nem kérte a sérülést okozó férfi megbüntetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában