Ítélet

2023.02.07. 13:36

Videón az esztergomi sofőrök: baleset után estek egymásnak az utcán

A két férfi Esztergomban esett egymásnak az utcán egy közúti baleset következtében. A bíróság most ítéletet hozott az ügyükben.

Kemma.hu

Nem kímélték egymást az Esztergomban összebalhézó sofőrök

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint garázdaság vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a két férfit, akik Esztergomban közlekedési vitájukat verekedéssel zárták. Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság mindkét férfit egyaránt 240 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette.

Az egyik férfi vonatkozásában az ítélet jogerőssé vált, mert azt az elkövető  és védője is tudomásul vette, a másik férfi és védője a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három munkanapot tartott fenn. Az elkövetők 2022. december 9-én Esztergomban egy közlekedési baleset miatt vitáztak egymással. Ezután az egyik férfi  megfogta a másik férfi ruhájának gallérját, amire a megfogott férfi azt mondta neki, „gyere, üssél meg.” Erre nem került sor, azonban a megfogott férfi  megragadta a másik kabátját és annál fogva átlökte őt a mellettük lévő árok túloldalára, majd ő is átlépett az árkon.

A másik férfi hozzá lépett, megütötte, emiatt a megütött férfi földre esett. Ezután ez a férfi felállt, ő lépett a másikhoz közel, őt elgáncsolta, majd az így földre került ellenfelét ököllel többször megütötte. Végül a földön lévő férfit egyszer fejbe rúgta. A fejbe rúgott férfinak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, emiatt nem kérte a sérülést okozó férfi megbüntetését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!