Bírság

2023.01.04. 09:40

120-szal tepert a bakonyaljai fittipaldi, csúnya vége lett a száguldásnak

Január 2-án, hétfőn Bakonybánk területén mérték be a rendőrök azt az extrém gyorshajtót, aki végül 300 ezer forintos közigazgatási bírságot fizethetett az akciójáért.

Sz. D. K.

A gyorshajtókon lesz a fókusz áprilisban

Forrás: Shutterstock

A Kisbéri Rendőrkapitányság egyenruhásai január 2-án sebességellenőrzést tartottak Bársonyos, Bakonyszombathely és Bakonybánk területén. A rendőrök délután Bakonybánkon mértek be egy járművezetőt, aki a megengedett 50 kilométer/óra helyett 120-szal hajtott. Száguldása miatt mélyen a zsebébe kellett nyúlnia: 300 ezer forintos közigazgatási bírságot szabtak ki rá az egyenruhások.

Január 1-jén és 2-án a Komáromi Rendőrkapitányság járőrei is mértek be gyorshajtókat. A két nap alatt Komáromban és Almásfüzitőn ellenőriztek, és 40 sebességtúllépést rögzítettek. Volt olyan járművezető, aki lakott területen belül 100 kilométer/órával közlekedett.

„A gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka” – emelik ki a police.hu-n is. Mint írják, a megengedett legnagyobb sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, a vezető pedig nem tudja uralni a járművét. A gyorshajtó sofőr felelőtlen magatartásával nemcsak a saját, de mások életét, testi épségét is veszélyezteti. 

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat ne szegják meg. A sebesség helyes megválasztásával megelőzhetők a közúti tragédiák, ezért minden esetben tartsák be a sebességhatárokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában