Életmentés

2023.01.19. 14:38

Drámai küzdelem a komáromi vonaton: 65 éves férfi élete volt a tét

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Kemma.hu

Az életmentés még hosszú ideig zajlott a vonaton, az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek

Forrás: beküldött

Mint arról beszámoltunk, nagy riadalmat okozott két mentőautó feltűnése január 18-n, szerdán reggel a komáromi vasútállomáson. A vonat egyik utasa lett rosszul, menet közben kezdődött meg a közdelem az életéért.

Az Országos Mentőszolgálat további részleteket osztott meg az esetről. Mint írták, a keresztlányával utazott Komárom-Esztergom vármegyében az a 65 év körüli férfi, aki néhány perccel az indulás után hirtelen rosszul lett, és összeesett a vonaton. A nő rettenetesen megrémült és segítségért kiáltott, amit egy másik kocsiban utazó férfi is meghallott.

A segítőkész utas azonnal a beteghez sietett, miközben többen értesítették a mentőket. Mire a vonat megállt a komáromi állomáson, addigra több mentőegység is várta.  A mentésirányító pedig még légzésvizsgálatra is instruálta a helyszínen levőket.

A beteg ekkor már nem lélegzett, így a telefonos utasítások szerint azonnal megkezdték az újraélesztését, amit perceken belül helyszínre érkező mentősök emelt szinten folytattak. Az életmentés még hosszú ideig zajlott a vonaton, amit az utazóközönség türelemmel, reménykedve figyelt. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában