Ítélet

2022.12.13. 14:33

Végrehajtandó szabadságvesztést kapott a tatai gyalogosgázoló (helyszíni fotók)

A tatai bíróság 1 év 6 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre, valamint 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki kijelölt gyalogosátkelőhelyen ütötte el az áthaladó sértettet.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatai Járásbíróság ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki egy tatai, kijelölt gyalogosátkelőhelyen ütötte el az ott áthaladó sértettet – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi 2019. december 17-én éjszaka autózott Tata lakott területén, a Május 1. úton, a belső sávban. Előtte nem, ugyanakkor mellette a külső sávban haladt egy másik gépjármű, ami megállt az úton kijelölt gyalogosátkelőhely előtt, majd az ott várakozó sértett részére biztosította az úttesten való átkelést.

gyalogosgázolás tata
A férfi a Május 1. úton, a belső sávban haladt a végzetes estén
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az elkövető mindezt nem észlelve 65-73 kilométer/órás sebességgel elütötte az zebrán áthaladó sértettet, aki ennek következtében nagy erővel a jármű elejére a szélvédőnek csapódott, majd az úttestre esett. A baleset során a gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

gyalogosgázolás tata
A baleset során a gyalogos a helyszínen életét vesztette
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A férfit a bíróság 1 év 6 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre, valamint 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet azonban még nem jogerős, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában