Ítélet

2022.12.04. 07:46

90 napot kapott nagyon dühös férfi, aki egy kocsi ház felgyújtásával fenyegetőzött

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész súlyosításért, végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás végett jelentett be fellebbezést.

Kemma.hu

Ítéletet hirdettek annak a férfinek az ügyében, aki folyamatosan balhézott és fenyegetőzött Kocson. A garázdaság bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatai Járásbíróság 90 nap elzárásra ítélte az elkövetőt. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az ítélet azért nem emelkedhetett jogerőre, mert az ügyész súlyosításért fellebbezett, hogy végrehajtandó börtönbüntetést kapjon az elkövető, valamint hogy a közügyektől is tiltsák el.

Mint arról beszámoltunk, a férfi 2020. augusztus 10-én délután Kocson találkozott az ismerősével és nehezményezte, hogy a férfi, miközben elmentek egymás mellett, ránézett. Ingerült hangnemben kérdőre vonta, hogy miért nézi. A férfi azonban tovább sétált. A vádlott ekkor beszállt a testvére által vezetett kocsiba, és együtt utánamentek.

Amikor utolérték, a későbbi vádlott a gépkocsiból kiugorva előkapott egy 10 centiméter pengehosszúságú pillangókést, amelyet maga előtt tartva a sértett felé közeledett, és azzal fenyegette, hogy szétveri a pofáját, amiért nézni merte őt, majd a kést fenyegetően az arca irányába tartva combon rúgta a férfit, aki elesett. Ez sem volt azonban elég revans neki, még a mellkasára is rátaposott. Mikor többen is odasietettek, nemes egyszerűséggel elment.

Az elkövető 2020. július 5-én 20 óra 30 perc körül megjelent egy másik ismerőse kocsi lakhelye előtt, telefonon felhívta őt és egy régebbi konfliktusra hivatkozva azt követelte, hogy a férfi menjen ki hozzá az utcára és beszéljék meg a nézeteltérést. Amikor ennek az nem tett eleget, azzal kezdett fenyegetőzni, hogy rájuk gyújtja a házat, trágár szavakkal szidni kezdte a férfut, majd a kukák úgy nekilökte a sértett kocsijának, hog annak letört a visszapillantója. Az agresszor eztán ismét a távozás hímes mezejére lépett, sőt: futva hagyta ott a helyszínt. A rongálással 37 ezer forintos kárt okozott.

2020. július 7-én 16 óra 10 perc körül a vádlott ismét megjelent ugyanennél a háznál, és újra a kocsit szemelte ki, mint a bosszúállás eszközét. Egy nylon zacskót megpakolt kövekkel, majd azokkal így betörte a hátsó szélvédőt, végül elfutott, maga mögött hagyva egy hatvanezres kárt. Később telefonon felhívta a sértettet, akit ismét azzal fenyegetett meg, hogy rágyújtja a házat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában