Elítélhetik

2022.12.01. 15:14

„Szétverem a pofádat!” – pillangókéssel fenyegetőzött és kukával rongált a kocsi agresszor

A garázdasággal vádolt késes támadó ügyében december 2-án, pénteken születhet ítélet.

Szász Dalma Kitti

A Tatai Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt folytatólagos tárgyalást tart december 2-án, reggel 8 óra 30 perckor, amelyen ítélet várható. A Tatabányai Törvényszék ismertette a vádiratot, amely szerint a vádlott 2020. augusztus 10-én délután Kocson összetalálkozott az ismerősével és nehezményezte, hogy a férfi elhaladva mellette ránézett, ezért ingerült hangnemben kérdőre vonta, hogy miért nézi.

A férfi nem reagált, hanem tovább sétált. A vádlott ekkor beszállt a testvére által vezetett kocsiba, és együtt a sértett után mentek. Amikor utolérték, a vádlott a gépkocsiból kiugorva előkapott egy 10 centiméter pengehosszúságú pillangókést, amelyet maga előtt tartva a sértett felé közeledett, és azzal fenyegetve, hogy szétveri a pofáját, amiért nézni merte őt, majd a kést fenyegetően az arca irányába tartva combon rúgta a férfit, aki elesett. Ekkor a vádlott a mellkasára taposott. Mikor több személy is odasietett, a vádlott elhagyta a helyszínt.

Az elkövető 2020. július 5-én 20 óra 30 perc körül megjelent egy másik ismerőse kocsi lakhelye előtt, ahol telefonon felhívta őt és egy régebbi konfliktusra hivatkozva azt követelte, hogy a férfi menjen ki hozzá az utcára és beszéljék meg a nézeteltérést. Amikor ennek a sértett nem tett eleget, a vádlott azzal fenyegette meg, hogy rájuk gyújtja a házat, továbbá trágár szavakkal illette a sértettet, majd egy szeméttároló edényt nekiütött a sértett utcán álló gépkocsijának visszapillantó tükréhez, amely emiatt letörött. Ezt követően a vádlott futva távozott a helyszínről. 

A rongálással okozott kár 37 ezer forint. 2020. július 7-én 16 óra 10 perc körül a vádlott ismét megjelent ugyanezen sértett lakhelye előtt, és a sértett gépkocsijának hátsó szélvédőjét nylon zacskóba helyezett kövekkel betörte, majd elfutott a helyszínről. Később telefonon felhívta a sértettet, akit ismét azzal fenyegetett meg, hogy rágyújtja a házat. A rongálással okozott kár 60 ezer forint.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában