Elismerés

2022.11.30. 12:17

Véradóbarát Munkahely címet kapott a megyei rendőr-főkapitányság

Véradóbarát Munkahely címet kapott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr főkapitányság a közelmúltban. Az elismerést Farkas Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány vehette át az állomány nevében.

Kemma.hu

Farkas Gábor rendőr dandártábornok a díjjal

Forrás: police.hu

Újabb elismerésben részesült a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. A Családbarát Munkahely mellett, amit nyáron ítéltek oda a főkapitányságnak, most a Véradóbarát Munkahely címmel is elismerték a Farkas Gábor rendőr dandártábornok által vezetett szervezeti egységet. A megyei rendőrfőkapitány november 25-én, Budapesten vehette át az elismerést. A részletekről Farkas Gábor dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány számolt be.

– A Véradók Napját 1988 óta minden év november 27-én ünneplik hazánkban. Ezen a napon a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat évente elismerés formájában díjazza a sokszoros véradókat, a több éve véradásszervezésben tevékenykedőket és a véradóbarát munkahelyeket – mondta a dandártábornok.

A Véradóbarát Munkahely elismerést azok a cégek, vállalatok érdemelhetik ki, amelyek rendszeresen szerveznek munkahelyi véradásokat, csatlakoznak ilyen kezdeményezésekhez és munkatársaikat is arra ösztönzik, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a társadalmi felelősségvállalás ezen formájában. A díjat minden évben megyénként egy szervezet kaphatja meg.

– A rendőrségi véradás hagyománya 2008-ra nyúlik vissza. Ebben az évben, február 11-én vesztette életét Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy Esztergomban, szolgálatteljesítés közben. Ezen a tragikus esemény okán 2010. február 11. óta tartjuk a rendőrségen az országos véradónapot, amellyel nemcsak Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagyra emlékezünk, hanem az összes szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőr előtt tisztelegnek a kollégák – részletezte a rendőrfőkapitány. A Komárom-Esztergom Megyei rendőr-főkapitányság vezetőjeként elkötelezett vagyok a rászorulók segítése iránt, és erre ösztönzöm munkatársaimat is. Évente három alkalommal szervezünk véradást: februárban, egy kora nyári és egy őszi időpontban. Ezeknek jellemzően a főkapitányság és az Esztergomi Rendőrkapitányság ad otthont. Alkalmanként- és helyszínenként a véradáson 30-40 személy vesz részt. Ez elég jó teljesítménynek számít. A tavalyi évben az általunk szervezett véradásokon 87-en adtak vért – részletezte a rendőrfőkapitány.

Majd összegzésképpen kiemelte, hogy a jövőben is támogatni fogja a főkapitányság területén történő véradások szervezését, illetve azokat a kollégáit, akik esetleg más helyszíneken kívánnak részt venni ebben a nemes cselekedetben. 

– Ne feledjük: aki vért ad, életet ad. A november 25-én átvett Véradóbarát Munkahely cím megerősít azon hitemben, hogy jó úton járunk. Büszke vagyok az elismerésre, és minden kollégámra, akiknek köszönhetően elnyerhettük azt. Ezúton is köszönöm minden munkatársamnak, akik hozzásegítették a főkapitányságot ennek a megtisztelő címnek az eléréséhez – fűzte hozzá zárógondolatként az egyenruhás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában