Gyorshajtás

2022.11.04. 06:08

Száguldás Dunaalmáson: 50 helyett 119-cel és 113-mal zúzó sofőröket is bemértek

A tatai rendőrök által gyorshajtókról készült felvételek biztosan nem kerülnek bele a családi fotóalbumba.

Szász Dalma Kitti

Ismét sikeres volt a tatai rendőrök sebességellenőrzési akciója. Az egyenruhások ezúttal november 2-án Dunaalmáson 5 óra időtartamban mértek, ez idő alatt 93 sebességtúllépést rögzítettek. A rendőrök minden szabályszegővel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeznek. A rendőrség tájékoztatása szerint, voltak olyan járművezetők, akik 50 kilométer/óra helyett 119, 113 és 111 kilométer/órával közlekedtek.

Ahogyan az egyenruhások közleményükben is fogalmaztak: „Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka.” A megengedett legnagyobb sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura a járművének. A gyorshajtó sofőr felelőtlen magatartásával nemcsak a saját, de mások életét, testi épségét is veszélyezteti. A rendőrség óva inti a járművezetőket e felelőtlen magatartástól, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában