Bűnügyi felügyelet

2022.10.11. 09:31

Az arany markában: nem hagyhatja el Dadot a kétszeres ékszertolvaj

Több mint két és fél millió forint értékű aranyat lopott, bűnügyi felügyelet alá helyezték.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét annak a dadi férfinak aki a tatabányai üzletből ékszereket lopott. A férfi engedély nélkül nem hagyhatja el Dad területét. A végzést az ügyész, az elkövető, védő tudomásul vette.

Az indítvány szerint a férfi, augusztus 4-én délután 3 óra előtt, egy ékszerboltban vásárlást színlelt, közben a pultra megtekintés végett kihelyezett 19 aranynyakláncot felkapta, és kifutott az üzletből. Az elcsent ékszerek érréke 2 millió 527 ezer 808 forint volt, mely nem térült meg.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a férfi ezt követően október 6-án egy oroszlányi ékszerboltból is lopott ékszereket ugyanezzel a módszerrel. A nyomozó hatóság forró nyomon üldözés során a helyszíntől nagyjából400 méterre egy bokros ligetben elfogta a tolvajt. A büntetlen férfi mindkét cselekmény elkövetését beismerte, adta hírül a Komárom-Esztergom-Megyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában