Illegális migráció

2022.08.25. 07:41

14 utas lapított a raktérben, Tatánál akadt horogra a két bolgár embercsempész

Szeged környékén vették fel utasaikat, Ausztria volt az úticél.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatai Járásbíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, valamint 5 év kiutasításra ítélte azt a két bolgár férfit, akik 14 migránst szállítottak a magyar-osztrák államhatár felé. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a két vádlott, és védők fellebbezést jelentettek be – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a két bolgár állampolgárságú férfi 2021. december 8-án, a reggeli órákban Szeged környékén, egy földes úton egy bolgár rendszámú teherautóba, a raktérben kialakított rejtekhelyre egy ismeretlen személy megbízásából felvettek 14 afgán állampolgárságú illegális migránst. A két férfi a teherautót felváltva vezette. 

a járőrök 2021. december 8-án 13 óra 35 perckor az M1-es autópálya 64 kilométerszelvényében ellenőriztek egy tehergépjárművet. A járműben 14 fő, magát afgán állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az egyenruhások a 32 éves sofőrt és a mellette ülő 35 éves férfit, valamint utasaikat elfogták és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.
A járműben 14 afgán utazott
Forrás: police.hu

Az úticél a magyar-osztrák államhatár volt, ahol a tervek szerint segítettek volna a 14 afgán migránsnak, hogy a jogszabályi rendelkezések megszegésével átlépjék a határt.

A vádlottak 2021. december 8-án 13 óra 35 perckor Ausztria felé haladtak az M1-es autópályán, amikor a 64-es kilométerszelvényben, Tata illetékességi területén rendőri ellenőrzés alá vonták és utasaikkal együtt előállították őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában