Letartóztatás

2022.07.25. 16:28

Tízmilliót gombolt le a bábolnai nőről a kimlei férfi, és még tizet másik kilencről

Többrendbeli csalás bűntettével vádolják a férfit, ezért a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának a meghosszabbítását egy hónappal. Az elkövető összesen 10 nőt vert át azért, hogy különböző kifogásokkal élve pénzhez jusson.

Szász Dalma Kitti

Fotó: Shutterstock

Az ügyészség a közelmúltban indítványozta, hogy a nyomozási bíró a csaló letartóztatását november  5-ig hosszabbítsa meg. A férfi lényegében megvalósította mindazt, amiről a Kaméleon című magyar film is szól, amiben egy férfi minden nőt átvert különböző előnyökért cserébe. 

Először tavaly novemberben, egy hónapra tartóztatták le a fickót, tartva attól, hogy megnehezíti a bizonyítási eljárást, vagy újabb csalást követ el. Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az indítvány szerint a férfi tíz nőt ismert meg internetes társkereső oldalakon, mindegyiküket tévedésbe ejtette, és különböző összegekkel károsította meg őket. A Kemma.hu információi szerint egyébként a férfi a szomszédos Győr-Moson-Sopron megyéből, Kimléről hálózta be áldozatait.

Az egyik nőt annak ígéretével, hogy közösen vásárolnak házat, rávette, hogy a saját bábolnai családi házát eladja. A nő több részletben, összesen 10 millió 650 ezer forintot utalt át a férfinak tavaly január és május között azért, hogy ebből fedezze a közös ház vételárát és egyéb költségeket, azonban a férfinak ilyen szándéka nem volt.

Hat további nőtől szemműtétre hivatkozva kért és kapott kölcsön. A férfi már eleve arról is hazudott, hogy kell neki a műtét, két nőnek akkora sztorit kanyarított, hogy már külföldi beavatkozásra hivatkozott. Persze nem állt szándékában a kölcsönösszegek visszafizetése. A férfi így 3 millió, 1 millió 850 ezer, 700 ezer, 400 80 ezer, 290 ezer, valamint 400 ezer forintot gombolt le a hölgyekről.

A nyolcadik nővel a férfi nem is találkozott személyesen, úgy ígért párkapcsolatot, majd kért és kapott 77 ezer forint kölcsönt. A kilencedik nőnek azt állította, hogy adótartozása van, ezért kért és kapott 330 ezer forintot. A tizedik nőnek azt állította, hogy dohányboltja van, és annak működtetéséhez van szüksége 1 millió 400 ezer forintra.

A közelmúltban pepitában történt hasonló megyénkben. Akkor börtönre ítélte azt a nőt a bíróság, aki netes társkeresőn hálózta be az esztergomi férfit, majd mindenféle hazugsággal pénzt csalt ki tőle.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában