Csalás

2022.04.29. 13:57

Meghosszabbították a net csaló Don Juanjának letartóztatását

Társkeresőkön keresztül ismerkedett az áldozataival.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komáromi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki internetes társkereső oldalakon megismert nőket tévesztett meg. Mint korábban megírtuk, az indítvány szerint a férfi tíz nővel ismerkedett meg a társkeresőkön, akiket megtévesztve, nekik különböző mértékű anyagi károkat okozott.  

Az egyik nőt azzal hitegette, hogy házat vásárolnak, a nő ezért eladta saját bábolnai ingatlanát. Annak árát, 10 millió 400 ezer forintot több részletben átutalta a férfinek. További kilenc esetben az internetes párkereső oldalakon megismert nőktől egészségügyi és anyagi gondokra hivatkozással kért és kapott kölcsön különböző nagyságú pénzösszeget. A tíz nőnek összesen több mint 19 millió forint kárt okozott.

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság nyomozási bírája 2021. november 5. napján rendelte el a férfi letartóztatását. Az ügyészség ismételten indítványozta a férfi letartóztatásának a meghosszabbítását tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye. Az ügyészi indítványnak a Komáromi Járásbíróság nyomozási bírája helyt adott és a gyanúsított letartóztatását további három hónappal,  augusztus 5-éig meghosszabbította, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában