Beetetés

2022.04.28. 10:20

Több mint 19 milliót gombolt le a net Don Juanja a nőkről a társkeresőn

A többrendbeli csalás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség ismét indítványozta a férfi letartóztatása meghosszabbítását.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Mint megírtuk, az indítvány szerint a férfi tíz nőt ismert meg internetes társkereső oldalakon,  mindegyiket tévedésbe ejtette, és nekik különböző összegű kárt okozott. Az egyik nőnek azt ígérte, hogy közösen vásárolnak házat, ezért arra vette rá a nőt, hogy az a saját bábolnai családi házát eladja. A nő összesen 10 millió 650 ezer forintot utalt át a csalónak több részletben 2021. január-május között . A nő abban a hiszemben volt, hogy a férfi majd ebből fedezi a közös ház vételárát és egyéb költségeket, azonban a férfinak ilyen szándéka nem volt.

Hat további nőtől szemműtétre hivatkozással kért és kapott kölcsön. A férfi valótlanul állította a szemműtét szükségességét, két esetben külföldi műtétre hivatkozott, ám nem állt szándékában a kölcsönösszegek visszafizetése. A férfi így a nőknek 3 millió, 1 millió 850 ezer,  700 ezer, 480 ezer, 290 ezer, illetve 400 ezer forint kárt okozott.

A nyolcadik nővel a férfi nem is találkozott személyesen, úgy ígért párkapcsolatot, majd kért és kapott 77 ezer forint kölcsönt. A kilencedik nőnek valótlanul azt állította, hogy adótartozása van, ezért kért és kapott 330 ezer forintot. A tizedik nőnek azt hazudta, hogy dohányboltja van, és annak működtetéséhez van szüksége 1,4 millió forintra.  

Az ügyészség indítványára a férfi letartóztatását a Komáromi Járásbíróság 2021. november 5-én egy hónapra rendelte el  a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye miatt, és legutóbb május 5-ig meghosszabbította. Az ügyészség indítványozta, hogy a nyomozási bíró a letartóztatást augusztus 5-ig hosszabbítsa meg, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője.

Címkék#csalás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!