Online románc

2022.02.28. 18:18

Így etette be áldozatait a netes hódító: egy bábolnai nő háza bánta a kalandot

Az internet Don Juanja online társkeresőn ismerkedett. Áldozatait hazugságokkal vette rá, hogy neki pénzt utaljanak. Az egyik nő bábolnai házát is eladta érte.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A többrendbeli csalás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség ismét indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki internetes társkereső oldalakon megismert nőknek okozott kárt – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a netes hódító 5 nőt ismert meg online társkereső oldalakon. A férfi mindegyiküket átverte, és nekik különböző összegű kárt okozott. Az egyik nőt annak ígéretével, hogy közösen vásárolnak házat, arra vette rá, hogy az a saját bábolnai családi házát eladja. A nő 2021-ben, január és május között  több részletben összesen 10 millió 400 ezer forintot utalt át a férfinak azért, hogy ebből fedezze a közös ház vételárát és egyéb költségeket. A férfinak összeköltözési és házvásárlási szándéka azonban valójában nem volt.

A csaló 4 további nőtől szemműtétre kért és kapott kölcsön pénzt. A férfi azt hazudta nekik, hogy a szemműtétre van szüksége. Két esetben külföldi műtétre hivatkozott, a kölcsönöket pedig egyáltalán nem állt szándékában visszafizetni. Az egyik nőnek 1 millió 800 ezer, egy másiknak 700 ezer, megint másnak 480 ezer, míg egy nőnek 400 ezer forint kárt okozott.

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság még 2021. november 5-én egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt, majd legutóbb 2022. március 5-ig meghosszabbította azt. Az ügyészség indítványozta, hogy a férfi letartóztatását újabb kettő hónappal hosszabbítsák meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában