946 tabletta

2022.06.02. 14:16

Bitcoinnal fizetett a drogért, majd Kisbéren terítette az ecstasy-t

A férfi Hollandiából és Németországból DarkWeb oldalakon keresztül vásárolta meg a tablettákat, amikhez aztán postai úton jutott hozzá.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik közül az egyik több ezer, külföldről postai úton beszerzett ecstasy tablettát értékesített több személynek, köztük a váddal érintett másik férfinak – tájékoztatott Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi 2019 decemberétől 2020 júniusáig havi szinten több ezer ecstasy tablettát értékesített Győr és Kisbér területén több személynek, köztük az ügy másik vádlottjának. A kábítószerrel kereskedő férfi a tablettákat Hollandiából és Németországból DarkWeb oldalakon keresztül szerezte be, majd postai úton kapta meg. A kábítószer ellenértékét pedig bitcoinnal fizette. A tablettákat aztán darabonként legalább 2000 forintért értékesítette tovább.

havi szinten, több ezer ecstasy tablettát értékesített Győr és Kisbér területén több személynek, köztük a másik férfinak. A kábítószerrel kereskedő férfi a tablettákat Hollandiából és Németországból a DarkWeb oldalakon keresztül
Postán jött az anyag Hollandiából és Németországból (Forrás: Magyarország Ügyészsége)

A férfitól a nyomozó hatóság összesen 946 darab ecstasy-t foglalt le, melyet a férfi szintén értékesíteni szándékozott. A főügyészség a férfival szemben kábítószer-kereskedelem, a másik férfival szemben pedig kábítószer birtoklása bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

havi szinten, több ezer ecstasy tablettát értékesített Győr és Kisbér területén több személynek, köztük a másik férfinak. A kábítószerrel kereskedő férfi a tablettákat Hollandiából és Németországból a DarkWeb oldalakon keresztül
Darabonként legalább 2000 forintért értékesítette tovább a tablettákat (Forrás: Magyarország Ügyészsége)

A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a kábítószer kereskedő férfival szemben fegyházbüntetést szabjon ki és tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, a másik férfit pedig felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje. Ezen túlmenően a főügyészség indítványt tett arra is, hogy a törvényszék a vádlottól lefoglalt kábítószert kobozza el és vele szemben 430 ezer forint összegben vagyonelkobzást rendeljen el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában