Letartóztatás hosszabbítás

2022.05.11. 18:29

Halálra rugdosta nőismerősét Esztergomban, felgyújtotta szállásadóját Párkányban a férfi

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség ismételten indítványozta a férfi letartóztatása meghosszabbítását.

Kemma.hu

Forrás: Polícia SR

Ahogy arról korábban beszámoltunk, május 14-én Esztergomban, késő délután jelentek meg rendőrök az Aradi vértanúk terén, ahol a 24 éves szlovák H. L.-t fogták el, aki meggyilkolt egy 68 éves nőt. Szintén ezen a napon, Párkányban találtak egy 80 éves férfit holtan a háza kutjában. Kiderült, hogy az ő haláláért is a szlovák férfi felel.

A megalapozott gyanú szerint a szlovák férfi 2021. május 13-án 13 óra és 2021. május 14-én 10 óra között feltehetően kábítószer hatása alatt, Esztergomban előzetes szóváltást követően olyan súlyosan bántalmazta, többek között két alkalommal fejbe rúgta szlovák nő ismerősét, hogy a sértett belehalt a sérüléseibe. Ezt követően a férfi a sértett testét a vízelvezető árokba gurította.

A nőt a vízelvezetőbe dobta
Forrás: police.hu

A bántalmazás következtében a sértett jobb szemürege, orrcsontja, arckoponya csontjai és az álkapcsa darabosra tört, felső fogsora leszakadt, frontfogai kitörtek. A halál oka vérzéses és traumás sokk, valamint vérbelehelés volt.

A nyomozó hatóság emberölés bűntettének elkövetése miatt hallgatta ki gyanúsítottként a férfit. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2021. május 13-án Szlovákiában megölte volt szállásadóját, oly módon, hogy súlyosan bántalmazta, aminek következtében a sértett belehalt a sérüléseibe. A férfi ezt követően a holttestet a kert végében lévő kútba dobta és felgyújtotta, részletezte dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

A főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását 2021. május 17-én egy hónap időtartamra elrendelte. A főügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának további kettő hónappal történő meghosszabbítását, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén megszökne, elrejtőzne, továbbá újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el. Az ügyészség indítványának a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított kihallgatását követően helyt adott.

 A Járásbíróság a május 11-én tartott ülésen, emberölés bűntette miatt indult ügyben újabb 2 hónappal július 17-ig meghosszabbította a szlovák állampolgárságú, ideiglenesen Magyarországon tartózkodó férfi letartóztatását. A bíróság a letartóztatás meghosszabbításánál figyelembe vette, hogy a gyanúsítottnál fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is. A végzést az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vette, így az végleges, tájékoztatott a Tatabányai Törvényszék.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában