tragédia

2021.05.16. 20:51

Esztergomban és Párkányban is ölt, két gyilkosságot is beismert a szlovák férfi

Kihallgatásán a 24 éves férfi nem csak az esztergomi gyilkosságot ismerte be. Ő ölt ugyanazon a napon Párkányban is. Hétfőn döntenek letartóztatásáról.

Kemma.hu

Forrás: Tények.hu

A Tények videóriportjában számolt be arról, hogy beismerte tettét az a 24 éves férfi, aki péntek este gyilkolt meg egy 68 éves nőt Esztergomban. Sőt, ugyan azon a napon kicsivel korábban Párkányban találtak holtan egy 80 éves férfit háza kutjában, az ő megölését is beismerte a férfi.

A Tények úgy tudja, hogy a gyilkos albérlőként lakott az idős párkányi férfinél. Péntek délután tűzoltók lepték el Párkányban a Petőfi Sándor utcát. Egy rémült postás hívta ki őket, aki hiába szólongatta a 80 éves bácsit, az nem adott választ az égő házból. A férfi nehezen mozgott és magáról is alig tudott gondoskodni, ezért félő volt, hogy füstmérgezést kapott.

A férfi azonban nem tartózkodott a házban, holtestét az udvaron, egy 15 méter mély kútban találták meg. Czibor Róbert bevetési parancsnok a Tényeknek úgy nyilatkozott, hogy túl szűk volt a kút, így maximum egy ember tudott benne mozogni, ezért csak nehezen tudták kiemelni a holttestet. Már ekkor sejtették, hogy a nyugdíjast megölték. Darina Zingorová orvos a helyszínen elmondta, hogy nem természetes úton és nem is baleset miatt halt meg az idős férfi. Fejjel lefelé volt a szűk kútban és több csontja is eltört a lábán és a kezén.

A környéken élők elmondták, tudták, hogy él egy fiatal férfi albérletben a 80 éves bácsinál, de őt nem nagyon ismerték, annak viszont tudatában voltak, hogy mentális problémákkal küzd.

Ahogy arról beszámoltunk, Esztergomban késő délután jelentek meg rendőrök az Aradi Vértanúk terén, ahol a 24 éves szlovák H. L.-t fogták el. A férfit azzal gyanúsították, hogy meggyilkolt egy 68 éves szlovák nőt Esztergomban egy vízelvezető ároknál. A rendőrség előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására.

Az Újszó információi szerint az Esztergomban meggyilkolt nő a párkányi férfi gondozója lehetett. A Tények riportjából az is kiderült, hogy a bíróság hétfőn dönt a férfi letartóztatásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!