Bántalmazás

2022.03.14. 07:00

A lépét is elvesztette az esztergomi édesanya, akit férje vert és rugdalt össze

A férfi meg szerette volna beszélni feleségével az együttélésüket, azonban ennek kegyetlen verés lett a vége. A férfinak most felelnie kell tettéért.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, március 17-én előkészítő ülést tartanak annak a férfinak az ügyében, aki olyan súlyosan megverte feleségét, hogy annak a lépe is megrepedt. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férjet ítélje börtönbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Külföldön élő férfivel jött össze a feleség

A házastársak az utóbbi időben többször veszekedtek egymással. A férfi rendszeresen bántalmazta is a feleségét, aki emiatt félt tőle. 2020. évtől kezdődően a nő szerelmi kapcsolatot létesített egy külföldön élő idegen férfivel; naponta online csevegést folytattak és néhány alkalommal személyesen is találkoztak. 2021. augusztus 22-én a feleség elhagyta a férjével közös esztergomi otthonát, otthagyta az általa nevelt két óvodáskorú gyermeket, és az említett idegen férfi társaságában tartózkodott.

A megbeszélésből verés lett

2021. augusztus 25-én a nőt a családtagjai hazahívták azzal, hogy a férfi eltávozott otthonról, és a gyerekek élelem nélkül vannak. A nő hazatért, amikor is az otthonában találta a férjét, a két óvodáskorú gyermekét és a két felnőttkorú gyermekét. Ekkor a férfi elküldte a lakásból a családtagokat azzal, hogy meg akarja beszélni az együttélésüket, és megígérte nekik, hogy nem fogja bántania őt. A férfi ezt követően féltékenységből, több alkalommal ököllel megütötte a felesége fejét, egy nagy fa bottal combon és háton ütötte őt, majd a fekvő nőt nagy erővel hátba rúgta.

Műtéttel mentették meg a nő életét

A hazaérkező családtagoknak azt mondta a férfi, hogy ne hívjanak mentőt, vagy mondják azt, hogy a nő a sérüléseit úgy szerezte, hogy kiesett az ablakon. A családtagok ellentmondtak, mire rájuk kiabált, és egyiküket megütötte. A sértettnek 8 napon túli gyógytartamú sérüléseket, ujjtörést, bordatörést, borda alatti zúzódást, bevérzést és a lép repedését szenvedte el. Az életveszélyes állapot elhárítása végett a lépet műtéttel el kellett távolítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában