Tárgyalás

2022.02.04. 17:29

Sokkoló állatkínzás: 158 szarvasmarha pusztult el a Tatához közeli telephelyen

A Tatához közeli telephelyen nem gondozták és embertelen körülmények között tartották a szarvasmarhákat, melyek közül 158 el is pusztult.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint február 7-én tárgyaláson, bizonyítási eljárással és a tanúk meghallgatásával folytatódik annak a Tatához közeli gazdasági társaság képviselőjének az ügye, aki embertelen körülmények között tartotta és nem gondozta a telephelyen élő szürke szarvasmarhákat.

A vádirat szerint a gazdasági társaság a Tatához közeli telephelyén szürke szarvasmarha tenyésztéssel foglalkozott. A cég képviselője a jogszabályi rendelkezések megszegésével 2017. évtől nem biztosított megfelelő életkörülményeket az állatoknak, azokat elégtelen létszámú személyzettel, elégtelen méretű legelőkön, istállókban, elfogadhatatlan higiéniai körülmények között tartotta, nem gondoskodott elegendő mennyiségű és minőségű takarmányról, a megfelelő ivóvíz ellátásról, a tömeges pusztulás ellenére állatorvost nem hívott. Az elkövető által üzemeltetett telephelyen 2018. január 1. - április 10. között 158 szürke szarvasmarha pusztult el a nem megfelelő bánásmód miatt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában