Életveszélyes sérülés

2022.02.01. 09:35

Késelés a Bolyaiban: felfüggesztettet kaphat a fiú, aki hasba szúrta a diáktársát

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal a fiatalkorúval szemben, aki bosszúból hasba szúrta iskolatársát egy 7,5 centiméteres pengehosszúságú késsel. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az eset a Bolyai-iskolában történt, Tatabánya-Kertvárosban, 2020-ban.

A diákok osztálytársak voltak. Az akkor 14 éves támadó és egy másik osztálytársa között nézeteltérés alakult ki , ami miatt a vádlott úgy érezte, hogy a másik fiú, akivel egyébként barátok voltak, elárulta őt. Ezért elhatározta, hogy elégtételt vesz: azon a decemberi reggel úgy ment iskolába, hogy magához vesz két kést, hogy a történtek miatt megleckéztesse, megsebesítse a diáktársát.

R. F. a tanórák közötti szünetben kérdőre vonta barátját, majd a tanterem előtt odafordult hozzá, és anélkül, hogy bármit mondott volna, ruházata zsebéből elővette a 7,5 centiméter pengehosszúságú kést, amellyel szemből közepes erővel hasba szúrta őt. A fiatalkorú a szúrás után a kést a földre dobta. A megszúrt diák kétségbeesett kiabálására, segítségkérésére a közelben lévő pedagógusok odasiettek segíteni, hozzá azonnal mentőt is hívtak.

A has áthatoló sérülése közvetetten életveszélyes sérülésnek minősül. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a fiatal fiúval szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottal szemben fiatalkorúak fogháza végrehajtási fokozatú szabadságvesztés büntetést szabjon ki, melynek végrehajtását próbaidőre függesszék fel és állapítsák meg, hogy a vádlott pártfogó felügyelet alatt áll. A főügyészség ezen túlmenően indítványt tett arra is, hogy a törvényszék magatartási szabályként többek között azt is írja elő a fiatalkorúnak, hogy vegyen részt pszichológiai tanácsadáson – tudtuk meg dr. Reszl Ildikótól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség főügyészétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában