Nem művészet

2022.01.12. 12:39

16 éves suhanc fújta tele Tatabányát, most felelt a falfirkák miatt (képek)

A fiú 5 sértettnek okozott kárt úgy, hogy festékfújó spray-vel önkormányzati épületek, aluljáró, garázs és társasház falára fújt.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben döntött annak a 16 éves fiúnak az ügyében, aki 2020. július-szeptember között Tatabányán öt sértettnek okozott kárt úgy, hogy festékfújó spray-vel az általa használt, külön jelentéssel nem bíró „SAEZ” taget helyezte el különböző falfelületeken, így önkormányzati épületeken, aluljáróban, garázs és társasház falán – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A fiú a bűncselekmény elkövetésével a megyei önkormányzatnak 22 ezer 940 forint, a tatabányai önkormányzatnak négyszer összesen 82 ezer 800 forint, további három sértettnek pedig összesen 46 ezer 300 forint kárt okozott.

A bíróság 4 rendbeli rongálás vétsége és folytatólagosan elkövetett rongálás vétsége miatt 2 évre próbára bocsátotta a fiatalkorú vádlottat, emellett elrendelte a pártfogó felügyeletét, és külön magatartási szabályként előírta számára, hogy vegye fel a kapcsolatot a sértettekkel és az épületeiken elhelyezett falfirkát távolítsa el, továbbá megkezdett tanulmányait folytassa. A végzés jogerős – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában