ittas

2021.11.06. 06:46

Egyre nagyobb probléma az utcai piálás Tatabányán: 3 közteresre támadtak

Tatabányán támadt rá egy ittas férfi a közterület-felügyelőkre, akik egy földön fekvő, bódult személlyel szemben intézkedtek.

Kemma.hu

Tatabányán támadt rá egy ittas férfi a közterület-felügyelőkre, akik egy földön fekvő, bódult személlyel szemben intézkedtek.

Forrás: Facebook/Tatabánya Megyei Jogú Város

A város közösségi oldalán számolt be arról, hogy pár héttel ezelőtt közterület-felügyelőkre támadtak Kertvárosban, ahol a hivatalos személyek egy földön fekvő bódult személlyel szemben intézkedtek. Mint írják, a szolgálati autóban ültek, mikor egy általuk ismeretlen személy odalépett a járműhöz és feltépte annak ajtaját, majd erőszakosan, káromkodva megpróbálta az egyik felügyelőt kirángatni az autóból.

A felügyelő a rutinjából fakadóan késedelem nélkül reagált, és a törvényi előírásokat betartva, társai segítségével ártalmatlanította az elkövetőt, akit a rendőrkapitányságra előállítottak. A gyorsított eljárásnak köszönhetően az elkövető két nap múlva már bíróság előtt állt és meg is kapta elmarasztaló büntetését, ami hivatalos személy elleni erőszak bűncselekmény miatt jár. Az eljárás során kiderült, alkoholos befolyásoltságban erőszakoskodott.

Kiemelik, hogy Tatabányán egyre több problémát okoz a közterületen történő szeszesital fogyasztás. A szabálysértésnek minősülő esetek nemcsak morálisan váltanak ki az emberekből negatív megítélést, de ok-okozati összefüggés van a közterületi alkoholfogyasztás és az azt követően észlelhető szabálysértések, bűncselekmények között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában