csalók

2021.11.23. 13:29

Bűzlött a biznisz Esztergomban: hamis parfümökkel zaklatták a vásárlókat

Engedély nélkül árult parfümöket két férfi egy esztergomi bevásárlóközpontnál. Tevékenységüknek a helyi rendőrök vetettek véget.

Kemma.hu

Parfümöket lopott

Forrás: Shutterstock

A rendőrségre többször érkezett bejelentés, miszerint az egyik esztergomi bevásárlóközpontnál lévő parkolóban két férfi zaklatja a vásárlókat, parfümöket akarnak eladni nekik. November 19-én délután a személyek ismét megjelentek az üzleteknél, és megpróbáltak túladni a náluk lévő portékán. A kiérkező esztergomi járőrök igazoltatták a 31 és a 27 éves helyi lakost, akiknél 69 parfümöt találtak.

Az árusok a kozmetikumok származásával nem tudtak elszámolni, és az árusításra sem rendelkeztek engedéllyel. Az egyenruhások a szabálysértőket előállították a rendőrkapitányságra, ahol engedély nélküli árusítás miatt eljárást indítottak velük szemben. A parfümöket lefoglalták, és eredetiségük megvizsgálása érdekében átadják azokat a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársainak, tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az ünnepek közeledtével egyre többször kell számítani a nagyobb bevásárlóközpontok környezetében engedély nélkül árusítók és adománygyűjtők megjelenésére. Kérik, hogy senki ne vásároljon olyan terméket, amelynek eredetiségéről nem tud megbizonyosodni.

Az üzletek környékén, parkolóban árusító személyekkel szemben mindig legyenek bizalmatlanok. Fontos tudni, hogy a valóban létező adománygyűjtő szervezetek soha nem kérnek készpénzt, őket átutalással vagy csekkes fizetéssel lehet támogatni. Az adventi időszakban sok csaló próbálja kihasználni mások jóindulatát. Ha gyanús árusítókat, adománygyűjtőket látnak, tegyenek bejelentést a rendőrségen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában