Szökésben volt

2021.10.07. 09:40

Testi sértés miatt fogták el Tatabányán, levágta a nyomkövetőt és megszökött

Telefont és biciklit lopott ismerősétől, majd megverte őt Tatabányán. A rendőrők elfogták, de elsőre megszökött. Most vádat emeltek ellene a szökés miatt is.

Kemma.hu

Ittas vezetés miatt felelhet az a 46 éves nő, akit éjszaka kapcsoltak le a rendőrök Tatabányán. Annyit ivott, hogy az úttesten kacsázott.

Forrás: police.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség a fogolyszökés vétsége miatt is vádiratot nyújtott be a bírósághoz azzal a férfival szemben, akivel kapcsolatban korábban már rablás és súlyos testi sértés kísérlete miatt született vádirat. A férfi 2020. április 2-án Tatabányán egy ismerősével annak telefonján zenét hallgatott, majd kikapta kezéből a telefont, hogy ellopja azt. Sőt, elvette az általa használt kerékpárt is.

Az ismerős visszakérte a mobilt és a biciklit, azok helyett azonban alapos verést kapott a férfitól, aki fejbe rúgta és ököllel megütötte őt. Nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de bántalmazása alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására is. Ahogyan arról dr. Reszl Ildikó főügyész, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség munkatársa tájékoztatott, a bíróság az idén július 6-án rendelte el az elkövető bűnügyi felügyeletét, egyúttal előírta, hogy a a kijelölt tatabányai lakást engedély nélkül nem hagyhatja el. Lábára nyomkövető eszköz is került.

A férfi azonban a technikai eszközt alig két héttel később, július 19-én levágta maáról, a tatabányai lakást pedig engedély nélkül elhagyta, hogy megússza a rá váró büntetőeljárást. Szökése nem tartott sokáig: a tatabányai rendőrök augusztus 8-án egy lakossági bejelentés nyomán elfogták, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.

Az ügyészség mostani vádiratában azt indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a fogolyszökés vétségét egyesítse a rablás és testi sértés miatt folyamatban lévő eljárással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában