KRESZ

2021.10.12. 12:46

Baleset-megelőzésről beszélgettek a diákokkal a tatabányai rendőrök

Iskolába látogattak el és iskolásokat láttak vendégül a rendőrök Tatabányán. A nyílt napon az egyenruhások hivatásukat népszerűsítették a fiatalok körében.

Kemma.hu

Iskolába látogattak el és iskolásokat láttak vendégül a rendőrök Tatabányán. A nyílt napon az egyenruhások hivatásukat népszerűsítették a fiatalok körében.

Forrás: Police.hu

A tatabányai Dózsakerti Váci Mihály Általános Iskola első osztályos diákjainál jártak nemrégiben a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai. Az egyenruhások interaktív tanórát tartottak: beszélgettek a tanulókkal, elsősorban a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályairól.

Jó hangulatban telt az interaktív baleset-megelőzési óra a Váciban (Fotó: Police.hu)

A résztvevő gyerekek megtanulhatták a biztonságos közlekedés alapjait és felfrissíthették KRESZ tudásukat is. A rendőrök felhívták a figyelmüket az őszi időjárásból adódó veszélyekre és a láthatóság fontosságára. A diákok elárasztották őket kérdéseikkel, és meséltek nekik saját „közlekedős” élményeikről is.

A 7. osztályosoknál a kutyás bemutató aratott leginkább sikert (Fotó: Police.hu)

Az Óvárosi Általános Iskola 7. osztályos tanulóit a rendőrök a Tatabányai Rendőrkapitányságon látták vendégül. A délelőtt legnépszerűbb programja a kutyás bemutató volt, de az iskolások bekukkanthattak a rendőrség szervezeti felépítésébe és megismerkedhettek a használt technikai eszközökkel, sőt megtudhatták azt is, hogyan lehet belőlük rendőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában