Helyi kék hírek

2021.09.15. 15:55

6 év 10 hó börtönt kapott az oroszlányi rabló: telefonért, pénzért ütötte le áldozatait

A férfi ittasan kötött bele két járókelőbe, majd mindkettőt leütötte és kirabolta őket. A bíróság ítéletet hozott a férfi ügyében, ám az nem jogerős.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A vádirat szerint a két sértett férfi 2020. október 18-án Oroszlányban, az Alkotmány úton gyalogosan közlekedtek, amikor az ittas állapotban lévő férfi elkövető eléjük lépett, feltartóztatta őket és készpénzük, értékeik átadására szólította fel őket. A férfi megfenyegette a sértetteket, hogy megüti őket, amennyiben nem engedelmeskednek.

A sértettek közölték a gyanúsítottal, hogy nincs náluk készpénz, mire az elkövető azért, hogy a sértettek értékeit eltulajdonítsa, előbb több alkalommal, ököllel megütötte az egyikőjük arcát, aki emiatt a földre került. A férfi ezután az áldozata zsebeit átkutatta, de ott készpénzt, értékeket nem talált. Ezt követően az elkövető a másik személyt is ököllel fejen ütötte, aki szintén a földre esett. Az elkövető ezután ennek a sértettnek a zsebeit is átkutatta és magához vette annak 14 ezer forint értékű mobiltelefonját, a benne lévő SIM-kártyával, majd távozott a helyszínről.

A sértettek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el, azonban a kifejtett erőszak alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására.

A kétrendbeli rablás bűntette és két rendbeli testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 6 év 10 hó börtönbüntetésre, és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki útonálló módon éjszaka, az értékeik elvétele végett támadta meg a hazafelé tartó sértetteket, derült ki a Tatabányai Törvényszék tájékoztatásából. Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma,hu-nak hozzátette: az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában