letartóztatás

2021.05.05. 17:45

A testvérébe vágta az óriási kést az oroszlányi gyilkos

A 26 éves férfi esélyt sem adott a testvérének, amikor leszúrta. A testvérgyilkos letaróztatását most ismét meghosszabbítatná a főügyészség.

Kemma.hu

A 26 éves férfi esélyt sem adott a testvérének, amikor leszúrta. A testvérgyilkos letaróztatását most ismét meghosszabbítatná a főügyészség.

Forrás: Kemma.hu/police.hu

Dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivő arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy meg szeretnék hosszabbíttatni annak a férfinek a letartóztatását, aki egy éve meggyilkolta a testvérét Oroszlányban.

Legutóbb februárban hosszabbították meg a 26 éves férfi letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint ittas állapotban, egy vita után 33 centiméter pengheosszúságú késsel szúrta le a testvérét. Az áldozatnak annyi ereje még volt, hogy kimeneküljön a lakásból, és egy emelettel lejjebb segítséget kérjen a szomszédtól, majd összeesett és a helyszínen életét veszítette. A támadó tavaly május óta van rácsok mögött.

A főügyészség azért indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását, mert álláspontjuk szerint továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el. A Tatabányai Járási Bíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványról a gyanúsított kihallgatását követően ülésen fog dönteni.

– Hallottam, hogy R. D. többször is megrúgja az ajtót és folyamatosan káromkodik. Mikor bejutott a lakásba, egyből leszúrta bátyját. A szíve alatt – mesélte a testvérpár egyik ismerőse annak idején.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában