rablás

2021.03.02. 11:00

Sokkoló videó Tatabányáról: minden eladó rémálmát rögzítette a kamera

A férfi a tatabányai dohányboltba késsel ment be, hogy pénzt szerezzen. Most a bíróság a támadót 5 év fegyházbüntetésre ítélte.

Kemma.hu

Forrás: YouTube/Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság a március 1-jén tartott tárgyaláson rablás bűntette miatt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki késsel rabolt ki egy dohányboltot Tatabányán.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk, hogy az ítéletet az ügyész tudomásul vette, vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ítélet kihirdetését követően a bíróság a letartóztatást fenntartotta, a végzés véglegessé vált.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az ittas állapotban lévő férfi január 30-án 15 óra 30 perckor Tatabányán, egy Nemzeti Dohányboltba az arcát, orrát eltakaró maszkban, a fejét sötét színű kapucnival eltakarva, kezében egy körülbelül 10 centiméter pengehosszúságú kést tartva pénzszerzési céllal lépett be, majd az eladótér hűtőpultjánál a neki háttal álló eladóval közölte, hogy „ez egy rablás”. Ezután a férfi a pult mögé ment és az eladó vállát megfogva a bevétel átadását követelte.

Az eladó a férfitól való félelmében a kasszából 50 ezer 500 forintot vett ki és adott át a rablónak. A férfi a dohányboltból távozása után taxiba ült, a viteldíjat a rablott pénzből fizette ki, majd alkoholt fogyasztott. Az elkövető másnap hajnalban a rendőrség központi segélyhívóján adta fel magát, amely után a tatabányai rendőrök őt őrizetbe vették, tőle a rabolt pénzből 24 ezer forintot foglaltak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában