jogerős ítélet

2021.03.29. 11:02

Börtönbe megy a visszaeső agresszor – gyermekprostitúció miatt ült korábban

Alig szabadult a börtönből, máris újabb balhéba keveredett a férfi. A bíróság ítéletet hozott a súlyos testi sértés kísérlete miatt indult ügyben.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A Tatabányai Törvényszék fellebbezési tanácsülésén helybenhagyta a Komáromi Járásbíróság ítéletét, melyben testi sértés bűntettének kísérlete miatt 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a többszörös visszaeső férfit, aki 2018-ban szabadult gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és más bűncselekmények miatt – írja a Tatabányai Törvényszék.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a férfi 2019. augusztus 4-én gépkocsival ment a sértett ácsi házához, hogy őt felelősségre vonja egy aznap délutáni telefonbeszélgetés miatt. A támadó érkezésekor a tulajdonos épp a ház udvarán tartózkodott, ott támadt rá a látogató: besétált a kapun, kérdőre vonta, majd egyszer ököllel arcon ütötte. A férfi jobb szeme körül 8 napon belül gyógyuló bevérzéses sérülése keletkezett, a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

Mint kiderült, a támadónak nem ez volt az első ügye, 2016-ban a bíróság gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és más bűncselekmény miatt mint visszaesőt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2018-ban szabadult.

A bántalmazás miatt az ügyészség indítványa alapján a Komáromi Járásbíróság előkészítő ülésen a többszörös visszaeső férfit 8 hónap börtönbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A Tatabányai Törvényszék, mint másodfokú bíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így az ügyészség vádirata jogerősen eredményes – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában