bíróság

2020.10.16. 12:01

Folytatódik a szákszendi gyermekrontó ügye

A férfi nevelt és vér szerinti gyerekeit is molesztálta. Az ügy tanúk meghallgatásával folytatódik, az édesanyát is beidézte a Tatabányai Törvényszék.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Goletz-Deák Viktória

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint október 21-én 8 órakor folytatódik annak a szákszendi férfinek a tárgyalása, akit azzal vádolnak, hogy szexuálisan abuzálta fiatalkorú nevelt fiát, és kiskorú vér szerinti lányait. A férfi ügyében szeptemberben volt két tárgyalás, az egyiken a Kemma.hu-nak megszólalt a molesztált nevelt fiú is.

Dr. Szabó Ferenc, a Tatabányai Törvényszék sajtószóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a mostani tárgyalásra a fiú és a lányok jelenleg Spanyolországban élő édesanyja is tanúként van beidézve. A legutóbbi tárgyaláson videós tanúvallomására már nem maradt idő, ezt a bíró elhalasztotta. A szóvivő hozzátette, hogy az anya tett már tanúvallomást, most szenbesítés miatt idézték őt. Rajta kívül még egy tanút, illetve szakértőket hallgat meg a bíróság a szerdai tárgyaláson.

A vád szerint a férfi 2004-ben költözött össze Szákszenden az élettársával és annak fiával. Ezt követően közösen nevelték a gyermeket, aki a férfi rendkívül agresszív nevelési módszerei miatt tartott a férfitől. A férfi ezt kihasználva a cselekmény elkövetésekor a 12. életévét betöltött, de a 18. életévét még nem betöltött fiút eleinte heti több alkalommal, később ritkábban arra kényszerítette, hogy őt orálisan kielégítse. A vádlott 2014. és 2016. között az élettársával közös két kiskorú lányukat több alkalommal arra kényszerítette, hogy eltűrjék édesapjuk szexuális bántalmazását.

A férfinak más ügye is volt, derült ki a birosag.hu-n részletezett vádiratból. Eszerint engedély nélkül megszerzett egy lőfegyvernek minősülő revolvert, valamint 83 darab töltényt, amiket a munkahelyén lévő öltözőszekrényben tartott. A fegyvert és a töltényeket 2019. március 25-én foglalták le.

A férfi egyik lányának keresztapja egy számlán havi rendszerességgel pénzt tett félre keresztlánya részére. Az így összegyűlt 402 ezer 96 forintot átutalta a vádlottnak azért, hogy azt a lány középiskolai taníttatására fordítsa. Az apa azonban a rábízott összeget jogtalanul elsajátítva saját céljaira fordította.

A legutóbbi tárgyalásra a bíróság beidézte a gyerekek anyai nagymamáját is, ám az asszony megtagadta a vallomástételt, azonban korábban tett nyilatkozatát a bíró felolvasta. Ebből kiderült, hogy a tatabányai nőnek nem volt felhőtlen a viszonya a lányával, azonban az unokáival szoros volt a kapcsolata.

Ugyanezen a tárgyaláson a nevelőapa feltehette saját kérdéseit a nevelt fiához. A bíró megfogalmazása szerint „katonás hangvételű” kérdései többnyire az időpontok és helyszínek tisztázására vonatkoztak, de nem egyszer eltértek a tárgyalt ügytől. A bíró többször rendre is utasította a férfit stílusa miatt.

A férfi jelenleg letartóztatásban van, bár legutóbb ügyvédje indítványozta a férfi letartóztatásának enyhítését, és házi őrizetének elrendelését mégpedig abban a szákszendi házban, ahol most nevelt fia él a barátnőjével. Érvelése szerint az apának a házon haszonélvezeti joga van, és ez a jogszabályok szerint erősebb a fiú tulajdonjogánál. A bíró ezzel nem értett egyet és végül elutasította a letartoztatás enyhítését. Indoklása szerint fennáll a tanú befolyásolásának lehetősége is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában